1. СЕПТЕМБАР 2012 – ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ 

Нова, школска 2012/2013. година, у Богословији Светог Јована Златоустог у Крагујевцу биће започета 1. септембра, када ће у 9 часова Његово преосвештенство епископ шумадијски Господин Јован у школском храму служити Свету архијерејску Литургију. Према већ устаљеној пракси, том приликом Епископ ће произнети молитве Призива Светог Духа за благословен почетак богословског школовања у наредној школској години.

Имајући ово у виду, Управа школе обавештава све ученике да је неопходно да у школски интернат дођу у петак, 31. августа 2012. године. Тога дана у школи треба да се појаве и новоуписани ученици првог разреда које су епархије Српске православне цркве одредиле за школовање у крагујевачкој богословији. Ови ученици више информација о начину започињања школовања у богословији могу добити од својих парохијских свештеника. Такође, важна обавештења се налазе у Уредби о богословијама Српске православне Цркве са правом јавности, која се може погледати на овој интернет адреси. О начину набавке уџбеника, ученици првог разреда биће обавештени у школи. Редовна настава почиње у понедељак, 3. септембра 2012. године.

Управа Богословије Светог Јована Златоустог у Крагујевцу је одредила да поправни испити, као и испити ванредних ученика у августовском испитном року, буду одржани у петак, 31. августа у 8 часова.