Током седме Недеље по Пасхи (Светих Отаца Првог васељенског сабора) у крагујевачкој Богословији Светог Јована Златоустог одржани су матурски испити за генерацију полазника који су ово богословско училиште уписали школске 2006/2007. године, и то по поново уведеном петоразредном програму.

Пред Испитном комисијом којом је председавао изасланик Светог архијерејског синода Српске православне Цркве протојереј ставрофор др Радован Биговић, редовни професор Православног богословског факултета Универзитета у Београду, петнаест ученика који су ове године завршили пети разред, најпре су полагали писмени матурски испит из Светог писма. Свети архијерејски синод је одредио следеће теме:

Блажени чисти срцем, јер ће Бога видјети (Мт 5, 8)

Свештеник као сведок истине – истина ће вас ослободити (Ср. Јн 8, 32)

Хиљаду седам стотина године Миланског едикта – Свети цар Константин

Како су сви одлични ученици у петом разреду писмени испит израдили за одличне или врло добре оцене, усменим испитима из Светог писма, догматике и етике, литургике, црквеног (канонског) права и црквеног појања приступило је шест кандидата, док је одличних ученика било девет. И на усменим испитима ученици су у већини случајева добијали одличне и врло добре оцене. Тако су на крају ове школске године дипломе о завршеној Богословији Светог Јована Златоустог у Крегујевцу добили следећи ученици:

Бранислав Босанчић (Београдско-карловачка архиепископија) – одличан успех, све петице;
Стефан Булатовић (Шумадијска епархија) – одличан успех;
Саво Величковић (Жичка епархија) – одличан успех, све петице;
Обрад Видаковић (Шумадијска епархија) – одличан успех;
Милош Јовановић (Браничевска епархија) – одличан успех;
Радојица Којић (Бањалучка епархија) – одличан успех;
Илија Крстић (Шумадијска епархија) – одличан успех, све петице;
Марко Урошевић (Шумадијска епархија) – одличан успех;
Данијел Цвјетковић (Шумадијска епархија) – одличан успех;
Срђан Банда (Осечко-пољска и барањска епархија) – врло добар успех;
Дражен Крагић (Београдско-карловачка епархија) – врло добар успех;
Дејан Мијајиловић (Браничевска епархија) – врло добар успех;
Никола Младеновић (Ваљевска епархија) – врло добар успех;
Миљан Никитовић (Врањска епархија) – врло добар успех;
Марко Филиповић (Ваљевска епархија) – врло добар успех.

Већини матурских испита присуствовао је Његово преосвештенство епископ шумадијски Господин Јован, који је током трајања матуре за изасланика Светог архијерејског синода професора Биговића и професоре Богословије организовао посету космајским манастирима и ручак у Владичанском двору. Такође, Преосвећени владика Господин Јован учествовао је на свечаној вечери која је приређена у Богословији поводом окончања школовања ове генерације матураната. Том приликом је протојереј ставрофор др Зоран Крстић одличним и ученицима који су се током школовања истицали у појединим богословским областима уручио као награду књиге.